vegetabilsk

Nettle Food Race

I Storbritannia, i Dorset, arrangeres et "World Nettle Eating Championship" årlig i et "World Nettle Eating Championship".

Konkurransen foregår i "The Bottle Inn", et gammelt bryggeri i Marshwood, Dorset, England. Bygningen, som dateres tilbake til det 16. århundre e.Kr., ble født nær en kirke og serverte bare "øl" øl. Det ble imidlertid kalt "The Bottle Inn" bare i det 18. århundre, da det ble den første kroen i området for å selge flaskeøl. Gjennom sin historie fungerte "The Bottle Inn" også som en landsbybutikk og, under andre verdenskrig, som en landsbyskole.

Arrangementet begynte som en "ølfestival" og løpet er et populært studentarrangement. I denne turneringen, som tiltrekker seg tusenvis av mennesker hver gang, prøver konkurrentene å spise nettleser (60 cm lange hver) på kortest mulig tid; Vinneren er den som spiser mest.

Konkurransen går tilbake til andre halvdel av 1980-tallet, da den ble født for å løse diatribe mellom to bønder som diskuterte hvem som hadde de lengste nettene; i diskusjonen, en av de to lovet å spise hva nettleser var lenger enn hans. Turneringen har to separate seksjoner, for menn og kvinner, og tiltrekker seg konkurrenter fra land så langt unna som Canada og Australia.

I juni 2010 vant Sam Cunningham, en Somerset Fishmonger, konkurransen etter å ha spist 74 fot (23 m) i juni 2014, Phillip Thorne, en colyton kokk, vant konkurransen etter å ha spist 80 fot (24m) nett

Dette er absolutt ikke en vanlig praksis og, for å være ærlig, ikke engang veldig sunn. Dessverre er bildene av deltakerne i slutten av konkurransen ikke tilgjengelig.